Filosofia

Q: Tuleeko minusta rikas, jos Plan B julkaisee käsikirjoitukseni?
A: Luultavasti sinusta ei tule. Olet kuitenkin yhtä kokemusta rikkaampi. Köyhänä olet luovempi.

Q: Mikä on Plan B – tarjous, josta ei voi kieltäytyä?
A: Plan B:n  toimintastrategia perustuu ns. jaetun riskin malliin, jossa kirjoittaja itse osallistuu kirjasta aiheutuviin kuluihin erikseen sovitulla tavalla. Plan B – vastaa kirjan graafisesta suunnittelusta, oikoluvusta ja taitosta sekä hoitaa mainostamisen kirjailijan kanssa yhdessä sovitulla strategialla. Luovasti ja omaperäisesti. Plan B hoitaa myös juoksevat asiat, on yhteydessä painoon, toimii tarvittaessa myös kätilönä. Toimimme siis omakustanteen ja perinteisen kustannusmallin välimaastossa. Uskomme, että tämä on tulevaisuuden malli kirjoille, joilla on lähtökohtaisesti pieni levikki.

Q: Mitä kirjoja Plan B julkaisee?
A: Plan B on kiinnostunut rohkeasta ja ei poliittisesti korrektista kirjallisuudesta. Haluamme julkaista kaikenlaisia kirjoja, jotka soveltuvat Plan B:n ideologiaan. Sisältö ratkaisee.

Q: Huhujen mukaan Plan B:n kulttuurinen tausta on saanut  vaikutteita  (tai varastettu)  surrealisteilta. Pitääkö tämä paikkansa?
A: Ehdottomasti. Olemme suoraan alenevassa sukupolvessa surrealistien jälkeläisiä, niin ajatuksissamme kuin teoissamme. Huhu siis pitää paikkansa.

Q: Onko totta, että ette ole kiinnostunut julkaisemaan runoutta? 
A: Pitää paikkansa. Runous on hieno taidemuoto, mutta sitä on vaikea kustantaa. Toisaalta emme myöskään ole runouden asiantuntijoita.

Q: Mikä on Plan B yhteiskunnallinen tavoite? Ja voiko sitä edes saavuttaa?
A: Plan B – kustannus on asettanut itselleen korkeimman mahdollisen yhteiskunnallisen tavoitteen: VALLANKUMOKSEN! Se on saavutettavissa kirjallisuudella,joka puhuttelee lukijaa, joka saa hänet punnitsemaan oman elämänsä ja yhteiskunnan arvoja – kyseenalaistamaan niitä. Korporatiiviselle ajattelulle on löydyttävä mielekäs vaihtoehto.