Naarmu -tarinoita väkivallasta

Epärealistinen paskiainen. Psykopaatti. Velipoika. Kehotaiteilija. Isä. Koulukiusattu. Sotavalokuvaaja. Maahanmuuttaja. He ovat ihmisiä murroksen puristuksessa, etsimässä ulospääsyä tilanteesta, johon ovat ajautuneet. Väkivallan uhka on läsnä ajatuksissa ja teoissa – hetkissä jotka määrittelevät heidät ihmisinä.

Naarmu – tarinoita väkivallasta – aloittaa Plan B – kustannuksen kirjallisen taipaleen. Se kertoo ihmisistä murroksen puristuksessa. Kirjassa on yhdeksän tarinaa. Niiden ihmiset ovat löyhästi sidoksissa toisiinsa. Kirjan keskeisiä teemoja ovat narsisimi, vihapuhe, henkinen kyvyttömyys kohdata toinen ihminen sekä usko digitaalisen yhteiskunnan kaikkivoipaisuuteen. Kirjan tarinoiden ihmiset ovat ajautuneet tilanteisiin, joissa väkivallan uhka on voimakkaasti läsnä – ajatuksissa ja teoissa, hetkissä jotka määrittelevät heidät ihmisinä. Kyvyttömyys ilmaista ajatuksia tai tyytymättömyys nostaa pintaan väkivallan hienovaraisia mekanismeja, jotka on rakennettu sisälle kulttuuriimme rakenteisiin.

Kirjan päättää tarina somaliaisen miehen yrityksestä ymmärtää omaa menneisyyttään lapsisotilaana ja henkistä lamautumista hänen kohdatessaan kiduttajansa.

Nidottu
231 sivua
ISBN 978-952-7120-00-2
AJSP printing services
Vilnius
Lithuania 2015

 

 

Vieritä ylös